Градската градина в Дупница с нов облик

Благоустройствените дейности в градската градина са към своя край, съобщиха от пресцентъра на Община Дупница. Едно от любимите места за дупничани и гостите на града вече има съвсем различен вид. Положена е автоматична поливна система, засадени са нови широколистни и иглолистни дървета, храсти и многогодишни цветя, площите са фрезовани и затревени, като в момента се извършват козметични довършителни дейности.

Фирмата, която спечели поръчката за облагородяването вече извършва и дейностите по последваща поддръжка. 17 451 кв.м е площта на градската градина, която бе обект на интервенция.

„Градската градина се превърна в малко райско кътче. След повече от 20 години суша, вече работи и фонтанът. Имахме известни проблеми около възстановяването му заради компрометирани с времето участъци и течове, но всичко бе отстранено. Извън заложеното по проекта озеленяване, засадихме и едни от най-красивите и цветни дръвчета – пауловнии. Такива вече има и в Парк Рила и на Дренски рид. Надявам се, че районът ще бъде пазен от хората и няма да става обект на вандалски прояви. Ще ограничим проблемните участъци, в които навлизат МПС-та, за да не унищожават направеното. Имаме още една идея за Градската градина, но тя е в процес на проучване, за да решим дали можем да я реализираме“, лаконичен бе инж.Чимев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене