В Кюстендил подобриха патронажната мобилност

В Кюстендил подобриха патронажната мобилност. Зам.-кметът на Община Кюстендил Радмила Рангелова отчете успешно изпълнен проект, финансиран по целева програма. В рамките на почти година е продължил проектът, а средствата са отпуснати от фонд „Социална закрила“. Основната цел на проекта е подпомагане социалната дейност в община Кюстендил, чрез закупуване на нов лекотоварен автомобил. Той ще се използва за разнос на храна и на готова кулинарна продукция до потребителите на услугата „Домашен социален патронаж“. Бяха представени и основните дейности на проекта.

Стана ясно, че Община Кюстендил е дофинансирала закупуването на автомобила, защото на база отпуснатите от управляващия орган средства не е било възможна покупка с посочените минимални технически характеристики. Общо средствата са в размер на 45 730 лева.

„Домашен социален патронаж“ разполага със седем автомобила, които обслужват територията на цялата община – 71 населени места и градският център, което е почти 1 000 кв. км. „Това е една изключително важна придобивка за разширяване на обхвата и за гарантиране на качеството на предоставяната услуга. Транспортните средства реално обслужват четири социални услуги“, каза Радмила Рангелова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене