Емоционален спортен ден за децата от детските градини в община Петрич

Над 250 деца от трета и четвърта група се включиха в първите спортни игри, които се проведоха по случай празника на Петрич – 6 май.
Организацията за тях е съвместна – на Община Петрич и Детска спортна академия – Благоевград. Преподавател на Академията – Атанас Солаков работи с децата в детските градини на община Петрич.

Спортните игри с поощрителни думи и много лично вълнение откри зам.-кметът „Хуманитарни дейности“ – г-жа Нина Попова. Различни елементи успяха да изпълнят безпогрешно днес малките приятели на спортните активности, не пропуснаха и да се насладят на времето си заедно с танци на открито. Спортните игри се проведоха на терена на ПГ „Пейо Яворов“.

Почетен зрител имаха участниците в тях – олимпийската медалистка от Токио и почетен гражданин на Петрич – Евелина Николова. Тя ги поздрави с пожелание винаги да обичат спорта и участва в награждаването, защото на днешните спортни игри всички деца бяха победители.

Благодарим на децата, благодарим на учителите, благодарим на директорите на детските градини за съдействието при организирането на спортните игри днес! Благодарност и към Детска спортна академия – Благоевград!
Бъдете здрави!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене