Уволниха дисциплинарно директора на Регионалната библиотека в Благоевград Дора Ангелова

Директорът на Регионалната библиотека – Благоевгтрад Дора Ангелова бе уволнена дисциплинарно със заповед на кмета Илко Стоянов. Мотивът за отстраняването й е нарушения на финансовите правила, констатирани от наскоро сформираното одитно звено към администрацията на общината начело с Яна Андонова.

Дора Ангелова работи в библиотеката от 1994 г. и я оглави след пенсионирането на предшественичката й Райка Христова. На обявения от екскмета Румен Томов  конкурс тя бе единствен кандидат и от 20 януари 2021 г. е титуляр с 4-годишен мандат. Има втора специалност „Психология“  и е вещо лице към Окръжен съд – Благоевград.

Репортер на „Струма“ се свърза с нея час след връчването на заповедта за дисциплинарното й уволнение. Тя отказа да я коментира, като посочи единствено, че в момента е в болничен и документът й е връчен в дома й, където дошли по този повод служители към общинския инспекторат.

Временно, до провеждане на конкурс, директорските ангажименти в Регионална библиотека – Блаогевград е назначена да изпълнява Емилия Малешевска, информира „Струма“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене