Малчугани търсиха съкровища в центъра на Благоевград

Деца от всички детски градини в Благоевград се впуснаха във вълнуващо приключение „В търсене на съкровище“. Събитието, организирано от ДГ №10 „Мак“ със съдействието на Община Благоевград, се проведе пред зала „22 септември“.

„Благодаря на организаторите, на родителите и най-вече на децата, които се включиха в тази прекрасна инициатива. Щастлив съм, че детските градини имат толкова хубави идеи и ни правят съпричастни с тях. Сигурен съм мили деца, че ви предстои много интересна игра. Пожелавам ви усмивки в търсенето на разпилените съкровища“, каза кметът на Благоевград Илко Стоянов и даде начало на приключението.

Специално за малчуганите пред зала „22 септември“ със сандъче със съкровище пристигна Пипи Дългото чорапче с кораба на нейния баща Ефраим Дългия чорап. Заедно с любопитните деца, които нямаха търпение да се впуснат в забавната игра Пипи отвори ковчежето, а от там изскочиха стари карти на скрити съкровища, разпилени в центъра на града.
Всички малчугани получиха своето предизвикателство и се втурнаха в пътешествието.

Целта на играта беше малките откриватели по забавен начин да построят здравословна пирамида, научавайки колко важна е храната, за да растат бодри и щастливи. Събитието е част от Програмата за детето за 2023 г. на Община Благоевград.
Сред гостите на инициативата бяха Симона Митова, директор „Образование“ и Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене