Съборът на ЛРС-Сандански – демонстрация на ловен дух и колегиалност

Около 350 ловци от 18-те дружинки на ЛРС-Сандански създадоха емоционалната приповдигната атмосфера на ежегодния ловен събор, който се проведе в зоната за отдих “Сандански кът” на 4-ти километър.

Поляните край река Санданска Бистрица, току под върховете на Пирин, се огласиха от весела глъч, много смях, приятна музика и различни апетитни аромати от разпалените скари, отрупани с всякакви мезета и деликатеси.

Знаят санданските ловци не само как успешно да ловуват, но и как да се веселят. Политиката на Управителния съвет с председател Кирил Спаневиков наложи печеливша формула за сплотяване на ловните дружинки и десетки прояви на солидарни грижи за дивечовото богатство в района и немалко обществени инициативи в южния град.

Гости на събитието бяха Мария Рангелова – експерт в НЛРС-СЛРБ, кметът на Сандански Атанас Стоянов, представители на полицията и държавните горски стопанства, на чиито територии се ловува.

В приветствието си председателят Кирил Спаневиков поздрави сърдечно присъстващите и изказа задоволството си от дисциплината, организацията и изпълнението на всички ловно-стопански мероприятия. Пожела здраве на ловците и техните семейства, късмет и по-добра слука през новия сезон.

Кметът Атанас Стоянов като запален риболовец също благодари на ловците за активното им участие в немалко обществени, социални и благотворителни начинания като единна и авторитетна общност. Грижите за дивеча и рибното богатство са критерият за съвременно отношение към опазването на дивата природа. Пожела на присъстващите весело прекарване, здраве и наслука през идващия активен ловен сезон.

Двама свещеници от местната църква “Св. Георги” в Сандански отслужиха молебен за здраве и осветиха ловните знамена на дружинките.

Празничната атмосфера по всички маси се нагорещяваше от всякакви пожелателни тостове, подслаждани от отбрани мезета и напитки. Живата музика допълнително допринесе за настроението и веселбата, която продължи до вечерта.

Кузман Петров

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене