Прокурори от Смолян за покушението над главния прокурор: Това е удар срещу държавността

Прокурори, следователи и служители от Районна прокуратура – Смолян и Окръжна прокуратура – Смолян се събраха пред съдебната палата в града, за да изразят своята позиция и да осъдят най-категорично терористичния акт, който беше извършен вчера срещу главния прокурор на Република България Иван Гешев.

Окръжният прокурор на Смолян, Недко Симов, заяви, че те няма да бъдат сплашени, че ще отстояват законността и ще продължат да изпълняват своите законови правомощия и ще се борят с престъпността във всичките й форми, включително и в най-уродливите й форми, каквито бяха проявени с вчерашния терористичен акт. „Искаме да призовем всички да бъдат в този момент непоколебими. Всички колеги да застанем единно срещу всяко посегателство срещу държавността в Република България, срещу правовия ред, защото това е удар срещу държавността. Атаката, която беше извършена цели да атакува не само главния прокурор, а изобщо прокуратурата като цяло, а оттам и съдебната система, и държавността. Време е да застанем единни и да не позволяваме отделни политици да атакуват абсолютно неоснователно държавните институции, в частност и прокуратурата. Защото по този начин се срива държавността като цяло“, посочи окръжният прокурор на Смолян.

По думите му, демокрацията е крехко нещо. „Много трудно се изгражда, но много лесно може да бъде скършена. Затова всеки ден, ние трябва да отстояваме правовия ред, който сме изградили в Република България. Ние ще продължим да го правим, ние ще стоим на нашите позиции и ще продължим да отстояваме обществения интерес, както и правата и законните интереси на всеки един гражданин в държавата“, поясни прокурор Симов.

Той благодари и на гражданите, която бяха дошли да ги подкрепят, защото когато са единни, битката им ще има смисъл.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене