От запад облачността ще се увеличава, отначало висока и средна. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

След обяд облачността ще се вплътни и на отделни места, главно в планините в Западна България ще превали дъжд. Над Източна България облачността през деня ще намалее до предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север-североизток, сочи прогнозата на НИМХ.

Максималните температури ще са между 15° и 20°; в София около 16°.

Времето за Гоце Делчев ще предимно облачно с максимална температура 18 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд намаляваща до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над масивите от Западна България облачността ще е значителна и на отделни места ще превали дъжд, над 1800 метра – сняг. Предимно слънчево ще е в източните масиви. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 2°.

В неделя и понеделник ще продължи бавно да се затопля. Ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. През първия ден явленията ще са на малко места, главно в Западна България и Родопската област, през втория – на повече места из страната. В неделя ще е почти тихо, в понеделник ще духа слаб, след обяд до умерен вятър от изток-североизток.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене