Без категория

Националния печат

печат

“Труд”

И експерти от бизнеса в служебния кабинет

Ден преди президентът Росен Плевнелиев да обяви структурата, състава и приоритетите на второто си служебно правителство, разговорите с потенциални министри и зам.-министри продължават, научи „Труд“.

Дупката в данъците отива към 1,5 млрд. лева

Изоставането в събираемостта на данъците не се е подобрило през юни, става ясно от месечния бюлетин за изпълнението на бюджета. Ако темпът на събираемостта от първото шестмесечие остане непроменен до края на годината, има опасност дупката в данъчните приходи да се окаже 1,5 млрд. лв. – 3 пъти повече от неизпълнението през 2013 г.

“Стандарт”

Хората в Мизия: Удавиха ни заради шарани

„Удавиха ни заради шарани“. Това викаха през сълзи оцелелите от потопа в Мизия. 5-метрова вълна по река Скът заля града през нощта срещу неделя. Водата вече взе две жерти, други десет души се издирват. Поне 100 къщи са разрушени, 800 българи са на улицата. Адът продължава – снощи дойде предупреждение за втора вълна. Според местните, причина за апокалипсиса са четири язовира – два в село Рогозен и водоемите в Нивяни и Ботево, които са прелели.

Плевнелиев отново събира министрите

Днес държавният глава Росен Плевнелиев отново ще събере служебния кабинет на последна оперативка, преди да ги представи пред обществото, научи „Стандарт“. Дни преди новите министри да заемат креслата в Министерски съвет, все още не е сигурно кой точно ще заеме някои от позициите. Търсят се министър на финансите, здравето и транспорта, където трябват силни личности, които да върнат баланса в секторите. Явно обаче никой не се съгласява да заеме тежките постове.

“Сега”

Над 10 жестоки наводнения сполетяха България за 44 дни

Месец и половина след наводнението във варненския квартал „Аспарухово“ и в Добрич, където загинаха 13 души, ново бедствие, този път във врачанския град Мизия, споходи България, взе най-малко две жертви и причини материални щети за милиони. За 44 дни страната бе застигната от над 10 жестоки наводнения – Варна, Добрич, Велико Търново, София, Ловеч, Габровско, Бургаско, Враца, Монтана, Пловдив, села в Родопите. В бедствието загинаха поне 18 души.

Еврокомисията настоява за бързо решение на проблема с КТБ

Европейската комисия настоява България да реши бързо проблема с поставената под специален надзор Корпоративна търговска банка (КТБ) и в скоро време да се осигури достъп на вложителите до техните гарантирани депозити. За това съобщиха bTV и БНТ през уикенда. ЕК е изпратила писмо до финансовия министър в оставка Петър Чобанов и до подуправителя на БНБ Калин Христов, подписано от шефа на Генерална дирекция „Вътрешен пазар и услуги“ Джонатан Фаулс.

“Капитал Daily

В Русия влезе в сила драконовски закон за блогърите и онлайн медиите

В Русия влезе в сила нов закон, налагащ рестрикции върху потребителите на онлайн медиите, пише британската ВВС. Блогърите с над 3000 уникални дневни посещения в сайтовете си трябва да се регистрират в медийния регулатор „Роскомнадзор“ и да спазват мерките, отнасящи се големите медии в страната. Също така интернет компаниите ще бъдат задължени да предоставят на властите достъп до информацията на потребителите.

Чужди инвеститори може да съдят България заради КТБ

Група чуждестранни инвеститори се подготвят за съдебни дела срещу България в случай на фалит на Корпоративна търговска банка (КТБ), съобщава Reuters. Инвеститорите, сред които има хедж фондове и институции от САЩ и Европа, притежават деноминирани в долари облигации и смятат да заведат дело срещу българското правителство при просрочване на задълженията по книжата им, посочват двама източници на агенцията.

“Монитор”

Апокалипсис в Мизия

Истински воден апокалипсис потопи град Мизия вчера. 5-метрова вълна от река Скът заля 4000 души, свети Илия взе курбан двама души – 60-годишния Петър Граждански, и жена, чиято фамилия все още не е установена. 10 души се издирват. Още от събота беше ясно, че реката набира сили и че след като потопи Бяла Слатина, идва ред на Мизия. Кметът Виолин Крушовенски още от предишния ден обяви бедствено положение.

10 деца в болница след пиле с ориз

10 деца се озоваха в болница с хранително отравяне, след като яли пиле с ориз в хотел в Банско. Освен тях през инфекциозното отделение на разложката лечебница са минали и петима преподаватели.

“24 часа”

Гръмнаха в главата ягуара в Ловеч

Ягуарът Алонсо се измъкна от клетката си в ловешкия зоопарк вчера сутринта и живя 8 часа на свобода. Изчезването му било забелязано в 9 сутринта и хвърлило в ужас гледачите на животни. Те съобщили на директора д-р Феодор Вацов, който веднага уведомил съответните институции. На крак бе вдигната полицията, ловци от региона и кметът на града Минчо Казанджиев.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене