Община Разлог закупи нова готварска техника за детските кухни на ОДЗ “Радост”

Нови готварски уреди, закупени от Община Разлог, бяха монтирани в двете детски кухни на Обединени детски заведения “Радост” в град Разлог, с цел подпомагане ежедневния процес на приготвяне на храна за над 500 деца.

Две фурни и една тестобъркачка бяха изпробвани на място днес, в присъствието на ръководството на Община Разлог, в ОДЗ “д-р Елиза Астинова”, а детската млечна кухня в ДГ “Ален мак” бе оборудвана с нова месомелачка.

“Община Разлог продължава поетапно и целенасочено, качествено да повишава както нивото на образование, така и материалната база на детските учебни заведения, като в това число попада и подпомагане на работния процес на персонала в общинските градини и ясли. Закупените нови уреди, ще облекчат работата в кухнята “майка” в ОДЗ “д-р Елиза Астинов” и млечната кухня, къдети ежедневно се приготвя кетъринг за филиалите в града, детската градина в Годлево и тристепенно меню за най-малките деца.”, коментира г-н Иван Гюров.

“С цел осигуряване на безопасността на децата в детските градини, Община Разлог ще закупи и нови двуетажни легла, за част от групите на ОДЗ “д-р Елиза Астинова”, които ще заменят досегашните “падащи” легла, използвани откакто е отворена детската градина. Като част от дейностите за “Безопасна и здрава среда”, след обход на дворовете на всички детски градини в общината, през следващата седмица започваме и поетапно премахване на опасни дървета и засаждането на нови такива.“, допълни кмета на община Разлог инж. Гърменов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене