Кметът Илко Стоянов внесе извънредно предложение до ОбС за превръщане на част от парк „Македония“ във високотехнологична зелена зона

Кметът на Благоевград Илко Стоянов внесе извънредна точка до Общински съвет, с която предлага част от района на бившите казарми да бъде превърната в зелена високотехнологична зона.

В случай че общинските съветници приемат да се извърши промяна на ПУП Община Благоевград ще получи възможност за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост.
Намерението на кмета Илко Стоянов е теренът на парк „Македония“, който е с площ 65 дка, да се превърне в център за развитие на IT технологиите, като зелената зона на място не само ще бъде съхранена, но и надградена. Съществуващите сгради, в които спортни клубове осъществяват своята тренировъчна дейност, както и мястото за провеждане на фестивали и концерти, също ще бъдат запазени.

С преобразуването на парка, което ще стане факт чрез финансиране по ПВУ съвместно с частния сектор, ще бъдат създадени и условия за отваряне на нови работни места.
В горната част на терена на бившите казарми предстои да бъде изградена и нова спортна зала.
Бъдещият комплекс, който ще бъде достъпен за всички жители и гости на града, се намира на метри от кампуса на Американски университет в България и в близост до ЦГЧ, което ще бъде предимство за развитието му.
Точката ще бъде разгледана утре на заседание на Общински съвет.

Кметът Илко Стоянов провежда непрекъснати срещи с високотехнологични компании, които декларират готовност да инвестират в Благоевград. През последните месеци областният център бе домакин и на успешни бизнес форуми в сферата на IT технологиите.
Сред основните приоритети на Илко Стоянов е създаване на подходящ бизнес климат в града. В момента кметският екип работи усилено и за изграждане на Индустриална зона край с. Зелен дол, тя ще бъде ситуирана в непосредствена близост до АМ „Струма“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене