Благоевград може да се сдобие с нов Център за спешна медицинска помощ

74 точки са включени в предварителния дневен ред на предстоящото заседание на Общински съвет Благоевград, което ще се проведе в петък от 09:30 часа в зала „22-ри Септември“.

На редовната си пресконференция председателят на местния парламент Радослав Тасков съобщи, че до момента има входирана само една извънредна точка от кмета Илко Стоянов, която е свързана с актуализиране на списъка със спортните обекти на територията на Община Благоевград.

Заседанието ще започне със създаването на временна комисия за подбор на кандидати за съдебни заседатели на Районен съд – Благоевград. След, което местните парламентаристи ще гласуват Наредбата за реда и условията за престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на община Благоевград.

„На предходната сесия, поради много предложения в зала, а и на комисии, бе взето решение точката да се върне. Направих среща, на която присъстваха председателите на всички комисии, заедно с ръководството на „Паркинги и гаражи“. Част от предложенията бяха приети, други отхвърлени. Утре предстои окончателно приемане на наредбата с направените промени“, отбеляза Тасков.

Друга важна точка, по която ще трябва да се произнесат общинските съветници касае учредяване на безвъзмездно право на строеж на Министерство на здравеопазването върху поземлен имот с идентификатор 04279.603.487 по КК на Благоевград за изграждане на нов Център за спешна медицинска помощ – Благоевград.

Местните парламентаристи ще трябва да гласуват и по предложение предоставяне за безвъзмездно управление на общински нежилищни имоти за нуждите на ЦСМП – Благоевград.

14-та точка от дневния ред на предстоящото заседание пък е свързана с казус, който през последните дни широко се дискутира в медиите. Става дума за Мощанската къща, която в момента е отдадена под наем на Надежда Андонова.

Богдана Костадинова, директор на Център за подкрепа и личностно развитие /ЦПЛР/ – Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, иска от общинските съветници въпросната къща да ѝ бъде предоставена за безвъзмездно управление на общински нежилищен имот. Във връзка с точката има и заявени изказвания от граждани, стана ясно от думите на председателя на Общински съвет Благоевград.

Редовното заседание на Общински съвет Благоевград ще се проведе на 28 април (петък) от 09:30 часа в зала „22-ри Септември“ по предварителен дневен ред, който бе одобрен на Председателски съвет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене