Полезни факти за iPhone и Android

Смартфоните са неизменна част от ежедневието ни и всеки ги носи със себе си навсякъде през денонощието като се използват буквално за всичко. С използването на телефона ви с годините ще откриете, че батерията ви пада много по-бързо, нямате място и телефонът ви има драскотини – не е това, което е бил. Можете да направите много неща, за да сте сигурни, че вашия iPhone или Android телефон ще издържи по-дълго като ви служи вярно. Ето няколко много полезни съвета, които ще ви помогнат да запазите вашия iPhone SE в добро състояние за по-дълго, което означава и по-малко разходи.

Актуализирайте софтуера на вашия iPhone редовно

На повечето хора им е доста досадно да се занимават с известията за налични актуализации, но това е наистина важно за вашия iPhone или Android. Много често хората в продължение на дни или седмици не актуализират софтуера на телефоните си, но е много добра идея да правите на време актуализациите на вашия iPhone SE.

Освен, че актуализациите на софтуера ще ви дадат много предимства, те ще отстранят и всички грешки, производителността на айфона ви ще е по-добра и ще имате нужната съвместимост с най-новите приложения. Това ще предпазва телефона ви от зловреден софтуер и хакерски атаки. Когато телефонът ви е по-стар, всичката ви важна информация може да бъде по-лесно достигната, което е много опасно. Ако няма налични актуализации е най-добре да потърсите някой по-нов модел телефон втора ръка като някой от моделите на Apple iPhone SE.

Погрижете се за батерията на iPhone и Android

В много случаи основната причина, поради която хората пристъпват към купуването на нов смартфон е, че батерията им започва да пада много бързо. Въпреки че повечето нови смартфони имат презареждащи се литиево-йонни батерии, те не могат да издържат вечно. Но ако батерията на телефона ви се скапва, защото не сте се погрижили за нея, е добре да смените телефона си с друг iPhone или Android.

Има много неща, които могат да станат причина за скапването и намаляването на издръжливостта на батерията на вашия айфон. В зависимост от това колко големи и колко на брой приложения имате, както и колко снимки и видеа имате на телефона си, а също така и яркостта на екрана много амортизира батерията.

Как да прехвърлите контактите си от Android на iPhone без SIM карта?

Ако вашия телефон нямате SIM карта, ти е много вероятно контактите ви да са останали в клауда на Google. Ако е така това, което трябва да направите, за да прехвърлите контактите си, е да влезете във вашия Gmail от Apple iPhone SE през Настройки > Поща > Акаунти > Добавяне на акаунт.

Можете ли да си прехвърлите контактите през Bluetooth на iPhone?

Да, можете да прехвърлите контактите си на iPhone през Bluetooth, но е добре първо да пробвате някой друг метод. Основното е от какъв модел телефон с Android ще го правите, тъй като някои модели ще ви дадат възможност да прехвърлите контактите си наведнъж докато други ще искат един по един.

Съществува ли приложение за прехвърляне на контактите от Android към iPhone?

Има много приложения, които ви дават възможност да прехвърляте контакти, но никога не можете да сте сигурни какви са техните стратегии за сигурност и поверителност и имат ли изобщо такива. Това е много лична информация, така че е по-добре да се придържате към другите по-сигурни методи, а не чрез външни приложения към Apple iPhone. Това може да се случи чрез системния Move to iOS на Apple, който го има и на Apple iPhone SE.

Добре е да се погрижите за телефона си докато го ползвате или ако не ви върши работа, да си вземете някой по-нов модел Apple iPhone SE втора ръка и да се постараете да го поддържате по-добре от предишния. Може да ви се струва, че е по-добре да си купите нов телефон, но разходите ви ще са по-големи, ще допринесете за замърсяването на околната среда и ако не го поддържате добре, ще се случи с него същото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене