Търсят кандидати да Доброволно формирование-Благоевград

Община Благоевград стартира нова кампания за набиране на кандидати за попълването на състава на Доброволно формирование „Г. Измирлиев – Македончето“, които да участват в предотвратяването и овладяването на бедствия.

Според критериите желаещите да се включат в доброволния отряд трябва да са лица, навършили 18 години, да са клинично здрави, да не страдат от психично заболяване и да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, освен ако са реабилитирани.
Служители от Министерството на вътрешните работи (МВР) и военнослужещи от Министерството на отбраната (МО) не могат да членуват в доброволните формирования.
Доброволците участват в обучения, тренировки, състезания и учения, като поддържат постоянна готовност за явяване и изпълнение на задачи.

Доброволно формирование “Г.Измирлиев – Македончето“ е активна структура участваща в национални учения и е оборудвано с екипировка и съоръжения в съответствие с изискванията. Доброволците подпомагат дейността на пожарникарите при възникнали бедствия, аварии и катастрофи.

На доброволците ще бъде осигурена необходимата екипировка и оборудване, както и възнаграждения съгласно наредбата за реда за създаване на доброволни формирования. Ще бъде проведено практическо и теоретично обучение от служители на ПБЗН и МВР.
Образец на документите може да бъде получен в стая 503 на Община Благоевград от 08:30 ч. до 17:30 ч. в работни дни. Срокът за подаване на документи е от 01.05.2023 г. до 30.07.2023 г. , включително.

Разходите на одобрените кандидати при набирането на част от необходимите документи, ще бъдат възстановени от Община Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене