Завърши ремонта на опожарения блок в кв.Струмско в Благоевград

Завършиха ремонтните дейности по опожарения блок №18 в кв. „Струмско“. Кметът Илко Стоянов се срещна с хората, които бяха застигнати от същинска трагедия през м. декември 2021 г. Година и четири месеца след това сградата вече е ремонтирана, благодарение на общите усилия, които полагани ден след ден, месец след месец. Пътят не беше никак лесен, но в края на краищата те вече имат обновени и укрепени домове.

Благоевградчани помнят вечерта на 10 декември 2021 г., спомнят си ужаса, но помнят и храбростта на онези смели мъже от службата по пожарна безопасност и защита на населението в Благоевград, благодарение на които бяха спасени десетки животи, в това число и на невръстни деца. Каквото и да кажем за тези спасители ще бъде малко.

„Благодаря и на всеки един, който помогна с каквото му е по силите, за да може нашите съграждани да се върнат в домовете си. Истината е, че това нещастие обедини Благоевград. Вярвам, че лошото вече е минало! Бог да прости жертвите при пожара! Аз като кмет на тази община ще продължавам да помагам на хора в нужда, защото зная, че само тогава, когато сме заедно Благоевград има бъдеще! Бъдеще има, защото Благоевград е на хората!“, коментира кметът Илко Стоянов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене