Кметът Димитър Бръчков: Одобрен е проекта за цялостен ремонт на основния терен в НСБ „Цар Самуил“

Продължават усилията на общинското ръководство в Петрич, за да бъде извършен ремонтът на спортните съоръжения и сгради в НСБ „Цар Самуил“.
Инвестициите, които се налагат за реконструкцията, произтичат от незавидното състояние, в което Общината получи за стопанисване спортната инфраструктура в базата.***
Липсата на поддръжка години наред доведе до плачевен резултат. Още повече, че желанието е ОФК „Беласица“ да играе домакинските си срещи на свой терен, а изискванията в тази посока са високи.

Целта е също да се върнат в спортната база и другите местни клубове при добри условия за подготвителен процес. „Вървим с добри темпове, въпреки че искаме всичко да се свърши още по-бързо. Няма да поемем риска с липса на документация и нужните съгласувания за дейностите да си попречим сами на работата“, коментира кметът Димитър Бръчков.
Изготвеният проект за всички ремонтни дейности е съгласуван с „Национална спортна база“ ЕАД, остава да приключат съгласуванията и с другите институции. „Спазването на технологичните и законови изисквания в строителството, както и задължителните процедури по съгласуване и провеждане на обществените поръчки, са обективни обстоятелства, независещи от Общината. Този проект по своята същност е специфичен, поради което беше необходимо време за изготвянето и съгласуването му с „Национална спортна база“ ЕАД“, припомни кметът.
Съгласно готовия проект се предвижда: изграждане на дренажна система на основния стадион; изграждане на тревно покритие и поддръжка; изграждане на фундаменти за футболни врати, вкл. доставка и монтаж.

Същевременно със собствени средства и след съгласуване отново с НСБ ЕАД Община Петрич извърши неотложни дейности, отнасящи се до поддръжката на терена и сградите. „Възстановени са бордюрите между спортния терен и атлетическата писта, възстановена е проводимостта на дренажа между пистата и терена в компрометираните участъци, извършено е цялостно почистване зад трибуните за сядане, цялостно почистване на залата за фитнес, която наследихме като стопани в изключително лошо състояние, включително компрометирана хидроизолация на покрива“, посочи кметът Димитър Бръчков.

До този момент е завършен монтажа на задължителната озвучителна инсталация и видеонаблюдения, а също и на wi-fi системата, готов е комуникационният център, оборудван с необходимите монитори за видеонаблюдение, пултове за озвучителната информация и рутери. Доставени са и химически тоалетни.

„Когато приключим с всички дейности и по съгласувания проект, ще останем добрите стопани на спортните терени и зали, каквито успяваме да бъдем с другите спортни обекти, изградени в Петрич през последните години“, каза кметът.

***Снимките са от месец декември 2022 година, когато Община Петрич прие за стопанисване обекта

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене