Народният изпълнител Малин Домозетски пред Топ Преса: Музиката е дарба от Бог.

Интервюто взе Цвети ДИМИТРОВА 

Впечатлена съм от факта, че имам възможността да запозная с многобройна ни аудитория народният изпълнител Малин Домозетски. Малин е човек  отдаден на музиката ,влагащ цялата си любов, енергия и ентусиазъм в пеенето. Чрез уникалните си певчески умения, чрез излъчването и усмивката, която грее на лицето му съм убедена, че неспирно  радва феновете си и по този начин доказва, че музиката живее дълбоко в сърцето му. Малин пее от душа и това се забелязва от почитателите и публиката му.

В този ред на мисли искам да ви попитам откъде извира любовта Ви към фолклора?

-Аз за разлика от повечето изпълнители които пеят и свирят „от както се помнят“(в което няма нищо лошо ,стига да е истина)започнах да се занимавам с музика сравнително късно. В 6-ти клас моят брат Венцислав Домозетски, който също е музикант (възпитаник на музикалното училище в Котел) той видя таланта в мен. И по негово настояване кандитствах в музикална паралелка в гр. Благоевград. Като преди това той ме подготви подобаващо за което съм му много благодарен. Бях приет със специалност тамбура и тогава пламна любовта ми към музиката. Но като цяло аз съм от музикантски род. Нашият дядо също е свирел и пеел много добре.

Как започна всичко? От колко време се занимавате с пеене и кога запяхте първата си песен?

-С пеене започнах да се занимавам още по-късно. Малко преди да завърша средното си музикално образование започнах да свиря в различни оркестри по сватби, кръщенета и ресторанти. Паралелно със свиренето започнах и да пея.

Учили ли сте в музикално училище или ангелският глас, който имате и с който ни радвате е  дарба или наследство?

– Музиката е дарба от Бог. Явно съм имал достатъчно талант и за пеенето.

Участвали ли сте в конкурси и фестивали и били ли сте награждаван с призове?

-В годините имам много записани и заснети фолклорни песни в национално радио и няколко фолклорни телевизии. Взимал съм много участия в много конкурси и фестивали. А най-големият приз, който съм получавал е на фестивала „Пирин фолк 2011“, където получих първо място за авторската песен „Старият чинар“. Искам да спомена и още една от авторските ми песни с която много се гордея. „Песен за Крупник“ по текст на поетесата Катя Китанова и музика и аранжимент на композитора и аранжор Сввтослав Лобошки, която се превърна в своеобразен химн на моето родно село Крупник.

Колко издадени албума имате и предсто ли нещо с което да ни изнедате в бъдеще?

-Изпял съм и съм записал много песни, но що се отнася до музикални албуми все още нямам издадени такива. В скоро време ще селектирам едни от най-хубавите изпяти от мен песни в музикален албум, с който да зарадвам моите почитатели.

Убедена съм, че сте човек отдаден на музиката, притежаващ неповторим глас и поведение на сцена. Предвид този факт Вие можехте да изберете друг стил музика,защо заложихте точно на фолклора?

-Пея и предпочитам да пея български фолклор предимно от Македонския край. Така съм известен – като фолклорен изпълнител. Изпълнявам и песни от много други жанрове.

Кой е вашият идол от който черпите вдъхновение?

-Нямам идол от който да съм се учил и на който да съм се старал да поддражавам и никога не съм имал. Това не означава, че не съм взаимствал от най-добрите изпълнители през годините. Един добър изпълнител трябва да притежава собствена идентичност. А вдъхновение и сила за това, което правя черпя от любовта на публиката която ме харесва и подкрепя.

Благодаря ви от сърце, че приехте да направим интервю с вас. Моля за вашето послание към читателите на Топ Преса.

-Благодаря за поканата Ви. Радвам се, че проведохме този разговор (интервю). На читателите на Топ Преса пожелавам много здраве и усмивки. Слушайте, обичайте и подкрепяйте хубавата българска музика.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене