Ученически гвардейски отряд учредиха в Гоце Делчев

В зала „Неврокоп Арена“ в Гоце Делчев се състоя официална церемония по връчване знамето на първият в Благоевградска област ученически гвардейски отряд при Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „Пейо Яворов“. Отрядът, много преди да бъде официално регистриран, редовно участваше в отбелязването на редица национални празници на общинско ниво, с което повдигаще националния дух и празничното настроение.

Идеята да се регистрира петнадесетия ученически гвардейски отряд в страната е на директора на училището Ангел Живков. Церемонията по връчването на знамето на най-новия ученически гвардейски отряд започна с тържествен поздрав към младите гвардейци от Командира на Национална гвардейска част полковник Кънчо Иванов. Негово високо преосвещенство Неврокопски Митрополит Серафим с тържествен църковен ритуал освети знамето на младата гвардейска организация. Представители на Националната гвардейска част, областната управа, на президента и директорът на професионалната гимназия символично приковаха пръта към знамето на училищните гвардейци.

Представителите на Националната гваредйска част ритуално връчиха знамето на училищната организация, които обещаха да го пазят чисто и свято. Освен с униформата ученическият отряд впечатлява и с добрата си строева подготовка и безупречната дисциплина. На церемонията в зала „Неврокоп арена“ в Гоце Делчев присъства зам. кмета на Гоце Делчев Влаери Сарандев, областния управител Стоян Христов, ученици, родители, както и много граждани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене