Откриха изложба във фоайето на Община Благоевград

С дебютна самостоятелна изложба във фоайето на Община Благоевград талантливи възпитаници на ЦЛТРДБ и НХГ привличат внимание с въображение и креативност
Три талантливи ученички от Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград представят във фоайето на Община Благоевград първата си съвместна изложба, озаглавена „Началото“.

Експозицията от 44 картини включва творби на Ана-Мария Миладинова – 12 клас, Александра Гочева – 11 клас и Петя Вретенарова -12 клас.
Изложбата бе открита от Силвия Домозетска, директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към Община Благоевград, Богдана Костадинова, директор на ЦЛТРДБ и директора на НХГ Светлана Солачка.

„Произведенията, които ще видите тук привличат вниманието с пъстротата на младежкото дръзновение. Нека за авторите тази изложба бъде началото на един успешен път, изпълнен с вдъхновение и нека по този никога да не забравят своите учители, които са им помогнали да развият потенциала си“, каза Силвия Домозетска. Десетки родители и приятели изпълниха фоайето на Община Благоевград, за да разгледат експозицията, която включва стъклопис, графика, живопис.

След официалното откриване програмата продължи с музикални изпълнения на ученици от НХГ.
Авторите са създали произведенията си под ръководството на учителите им в ЦЛТРДБ и НХГ – Царимира Георгиева и Илия Филипов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене