Откриха двудневна конференция „Форум Реставрация” в Благоевград

main_b (1)

снимки: Община Благоевград

Асоциацията на реставраторите в България и Регионален исторически музей – Благоевград организираха Национална конференция „Форум Реставрация” 2014. Форумът е двудневен и е подкрепен от Община Благоевград и секция «Реставрация» при СБХ.

С приветствия към участниците се обърнаха д-р Христина Цонева,  директор на Регионален исторически музей – Благоевград и доц. Стефан Белишки, председател на Асоциацията на реставраторите в България.

Националната конференция „Форум Реставрация” 2014 е посветена на актуалните проблеми в областта на опазването на движимите и недвижими културни ценности.

Тя е съпътствана от изложба с табла, представящи конкретни проблеми при реставрацията на културни ценности. Сред тях са средновековният храм «Свети Спас» в с. Червен брег, Дупнишко, църквата «Св. Тодор» в Бобошево, Епископската базилика в град Сандански и други.

След дискусиите от 18.00 часа вчера в музея бе открита изложбата „Форум реставрация 2014″.

Днес, събота, когато е вторият ден от научната конференция, участниците ще имат възможността да посетят обекти от културното наследство в Югозападна България, организирано от Асоциацията на реставраторите в България.

more_1_b

more_2_b

more_3_b

more_4_b

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене