Десислава Атанасова: Всеки, който не се съобрази с изборните резултати ще загуби

Резултатите от изборите за 49-ото Народно събрание задават редица възможности, както за изход от кризата, така и за затъване в нея. С тези думи се обърна Десислава Атанасова от ГЕРБ към народните представители от парламентарната трибуна.

Единственият изход от сегашната ситуация е възможен само, ако с взаимно уважение между партиите се постигат приемливи компромиси, съгласие по стратегически важните неща пред страната и постигане на диалог. Всеки, който не се съобрази с тези резултати и с тези констатации ще загуби перспектива“, каза тя.

„Ние от ГЕРБ-СДС знаем от опит, че най-трудната битка в политиката е битката със самия себе си, собственото его и илюзии. Тази битка е далеч по важна от конюнктурните битки с актуалния политически опонент, защото е решаваща.Ние знаем, че изхода от тази битка зависи от самите нас и силите ни, както и от възможността да се направи качествена промяна, която рано или късно намира своя положителен резултат“, категорична е Атанасова.

През последните две години ние сме подложени на редица изпитания, но най-голямото от тях беше изкушението да се превърнем в секта. Да се затворим с себе си и да заживеем в собствения си свят, каза тя.

По думите й най-голямата победа на партията през последните две години беше, че не позволихме да се превърнем нито в жертва, нито в палач.

„Ако българските граждани имат пълното право да са емоционални, то ние нямаме това право. Ние имаме единствено задължението да преработим тази гражданска енергия и да я превърнем в позитивен дневен ред за страната. Ако не можем да се справим с тази задача заедно или по отделно, то всички ние би трябвало да сме на ясно, че за пореден път ще сме пропили обществена енергия“, подчерта Десислава Атанасова.

И допълни:

От позицията на първа политическа сила ние сме на ясно, че българския народ каза, че нито една от партиите в 49-ото Народно събрание не може да реши политическата криза сама. Ние все още нямаме самочувствие, че сме спечелили изборите, защото ясно виждаме, че нашата гледна точка е една от многото в този парламент. Нашата победа няма как да се състои в проценти, числа и депутатски места. Тя ще се осъществи само, ако Народното събрание успее да възстсанови базовите консенсуси и облъчи стабилно и компетентно управление. И създаде среда отвъд конфликтите.“

Тя уточни, че именно заради тази победа от ГЕРБ-СДС са готови да разговарят с партиите и да се съобразят с различните аргументи.

https://www.vbox7.com/play:94ba6e277d

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене