Кирил Петков ПП-ДБ – ще подкрепя политики, ако ГЕРБ сформира правителство

Снимка: БГНЕС

Кирил Петков: Време е да решаваме реалните проблеми

Ако ГЕРБ успее да сформира правителство, то ние ще подкрепим политики, обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков в декларация от името на коалицията ПП-ДБ.

Ако не се сформира с първия мандат, то ние ще предложим правителство с втория с определени приоритети, добави той.

„Крайно време е след толкова безуспешни опити най-сетне парламентът да заработи и да започнем да решаваме реалните проблеми на хората с реална законодателна програма, която да отразява важните приоритети на страната“, отсече Петков.

„Земеделието трябва да стане национален приоритет. Не е нормално да внасяме 70% от месото, половината от доматите и 30% от млякото, след като България има едни от най-плодородните земи в Европа. Това е единственият начин на трапезата ни да има по-евтини и качествени храни“, посочи той.
Като друг приоритет Петков очерта изграждането на нужната инфраструктура.

„Време е България да влезе в Шенген и ще е пагубно за страната ни, ако бъдем отделени от Румъния и да бъдем изолирани от ЕС. Нашите компании изнасят за Европа, но техните стоки не трябва да качат по границите с дни, само защото не сме в Шенген и за да се случи това трябва да приемем закони, за да не изостанем от Румъния европейските ни партньори трябва да ни имат доверие“, коментира Петков.

По думите му изостанали сме и с приемането на нужните закони по Плана за възстановяване и устойчивост.

„Крайно време е да скъсаме с корупцията и да приемем антикорупционното законодателство. Трябва да приемем бюджет с 3% без да увеличаваме данъците като спрем корупционните течове“, отбеляза Петков. Той добави, че е нужно да се намали административната тежест за бизнеса и ПП-ДБ ще предложат законодателни инициативи за подпомагане на бизнеса.

„Трябва да поправим и грешките на предишния парламент като приемем Закона за защита от домашното насилие, защото броят на жертвите се увеличава“, призова Петков.

Като приоритет на ПП-ДБ той посочи и влизането в Еврозоната.

Камелия Цветанова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене