Протест пред болницата, където приеха бебе с жълтеница и го изписаха със счупен крак

Близки и роднини на 20-дневното бебе, което беше прието с жълтеница и изписано със счупен крак от болницата в Благоевград, излязоха на протест пред неонатологичното отделение.

Те настояват за наказание на лекарите, които по думите им, са виновни за счупването.

Роднините на бебето се събраха пред родилното отделение на благоевградската болница с настояване виновните за случилото се да бъдат наказани. Те искат и среща с ръководството на болницата. Така среща обаче не беше възможна, тъй като директорът д-р Огнян Митев отсъства поради здравословни причини.

Близките на бебето се срещнаха обаче със заместник-директора на болницата, който им обясни, че проверките по случая все още не са приключили.

„Искаме да разберем кой му счупи крака – да излезе и да си каже, а не да лъжат, че сме ние, ако не – болницата да се съди. Пет дни никой не дава обяснение и се крият. Пият и бият бебетата, не обръщат никакво внимание“, каза Вера Георгиева, майка на бебето.

От ръководството на болницата изразиха своите съмнения, че счупването на крака на бебето е станало още вкъщи преди да е било настанено в лечебното заведение.

Роднините обаче са категорични, че няма да спрат протестите докато виновните не бъдат наказани.

https://www.vbox7.com/play:34939185db

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене