Банско продължи да бъде изненада във Втора лига, направи хикс на лидера

Отборите на Септември и Банско направиха равенство 1:1 в мача помежду си от 13-ия кръг на Втора професионална лига, след като гостите можеха и да спечелят

Софиянци поведоха още от съблекалнята и след 4 минути игра, Георги Купенов отбеляза след дежурната грешка на вратаря Георги Ставрев, който не бе уверен и изпусна топката в краката на противниковия нападател. Домакините съумяха да опазят аванса си до почивката, но след нея равенството бе възстановено. Банскалии излязоха обаче пределно мобилизирани през втората част и в 53-та мин. Николай Хаджиниколов излезе на добра позиция, за да направи 1:1 със страхотен удар в сглобката на противниковата врата. Малко след това Красимир Илиев можеше да отбележи, но шутът му от пряксвободен удар мина на сантиметри от дясната греда. Милен Лефтеров излезе сам срещу вратаря на гостите в 82-та минута и бе повален в наказателното поле, но нито червен картон, нито дузпа бе отсъдена от съдията.

Това бе трети пореден мач без загуба за отбора от планинския курорт. Възпитаниците на Петко Медвецки спечелиха точка, която може и да се окаже златна в борбата за оцеляване. Гостите бяха и без наказания си капитан и титулярен вратар Абди Абдиков.

В класирането Септември е на втора позиция с 25 точки. Банско е 13-ти с 12. В следващия кръг Септември гостува на Левски Карлово, а Банско посреща Поморие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене