Д-Р ХИТОВ СПЕЦИАЛИЗИРА ПРИ НАЙ-ДОБРИТЕ ВЪВ ВИЕНА

Д-р Филип Хитов от болница „Иван Скендеров” в Гоце Делчев се завърна от едномесечна специализация във Виенската университетска болница АКH –смяната за една от най –добрите в света. Негов личен ментор беше проф. Катерина Киари, която е председател на Австрийската организация за ортопедия и ортопедична хирургия. Програмата, по която специализира д-р Хитов, е международна инициатива, в която са обхванати водещите лечебни заведения в Европа и САЩ.

„Продължаващото обучение в нашата професия е гарант за качеството на медицинската грижа, която предоставяме. За втори път имах възможността да се обучавам в отделението по ортопедия и травматология към Университетската болница във Виена (една от най-големите в Европа).По време на първото обучение там основният ми фокус беше ендопротезирането на тазобедрени и коленни стави. Отговорно мога да кажа, че методите ни на оперативно и консервативно лечение съвпадат значително с тези на колегите в Австрия и че в България вървим в правилната посока.

През втората ми специализация заниманията бяха свързани с превенция на дегенеративните изменения на тазобедрената става (тазобедрена артроскопия), диагностика и лечение на плоскостъпие при децата, както и лечение на деформации на долните крайници, включително и при разлика в техните дължини”, сподели ексклузивно за Топ Преса д-р Хитов като почерта, че неговото желание е да въведе новите техники, на които се е обучавал, за да предоставя по-широк набор от лечебни услуги за неговите пациенти.

Д-р Филип Хитов е софиянец, но през 2021г. избира да работи и в гоцеделчевската болница. Завършил е медицина в Медицинския университет –София през 2014г. Веднага след това започва като ортопед -хирург в „Пирогов”, където трупа безценен опит. Д-р Хитов е едно от младите попълнения в успешния екип на болницата в града. Участвал е в повече от 20 важни медицински форуми –у нас и в чужбина.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене