Кметът Иван Кадев с изявление за почетното гражданство на Алберт Попов

Днес, нашите съграждани, чрез своите представители в управлението на общината, изразяват своето уважение към таланта, усилията, постоянството, волята и куража на българския състезател по ски алпийски дисциплини Алберт Попов, присъждайки му званието „Почетен гражданин на Банско“. С „Почетен знак на Банско“ бе удостоен неговия треньор Ивайло Борисов.
Алберт Попов е рекламното лице на Банско и най-успешния български скиор от началото на века. Зад неговите успехи стои огромен труд – трудът на един голям екип, чието острие е смелостта и амбицията на нашия Аби.
Имам респект към този труд, защото победите не идват като подарък, а са заслуженият резултат на упорита работа, която продължава години наред.

Поздравявам БФСки и нейното ръководство за това, че осигуряват подготовката на нашите скиори и сноубордисти на най-високо ниво; за това, че печели домакинството на европейски и световни състезания. Поздравявам концесионера Ски зона Банско – „Юлен”АД, за професионалната работа по организиране и провеждане на състезания от най-висок ранг.
След постижението си в Калифорния, Алберт каза, че е сбъднал своя мечта. Но аз мисля, че това беше една обща мечта. Особено за нас – банскалии, защото ние приемаме Алберт и екипа, който работи за неговата подготовка, за наши партньори и съмишленици. Очакваме и вярваме, че той ще сбъдне и още много български мечти в ски спорта.

Горди сме, когато името на България се споменава с уважение, когато стотици милиони хора от целия свят, чрез телевизия и интернет, научават кой е най-добрият зимен център в Югоизточна Европа – Банско!
Желая от сърце на Алберт Попов, на треньора му Ивайло Борисов и на целия екип много здраве, много лични и спортни успехи.
Да им е честито признанието и почитта на банскалии!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене