Община Чепеларе ще подпомогне с по 1000 лв. семействата останали без дом след пожара

14 души останаха без дом след големия пожар в Чепеларе. Пожарът възникна вчера в 5:30 часа сутринта и изпепели покрива на четириетажна жилищна сграда в родопски град. Огънят засегна и голяма част от сградата, която е с гредоред.

Кметът на Чепеларе Боран Хаджиев каза, че част от хората вече са се настанили при близки и роднини в града. „Общината разполага с едно двустайно жилище, които ще се подготви до седмица и в него ще бъдат настанени най-нуждаещите се – семейство с три деца“, поясни Хаджиев.

На предстоящото заседание на Общински съвет, пострадалите ще бъдат подпомогнати на този етап по 1000 лв. на семейство. „В сградата живеят пет семейства и две възрастни жени. Днес ще се оформи докладната записка. Екип от общинска администрация с инженери-конструктори днес е на мястото на пожара, за да прецени колко дървен материал ще бъде необходим, за да се ремонтира покрива на сградата. Ние ще съдействаме той да бъде предоставен от местните горовладелчески кооперации в Чепеларе и ремонтът на покрива да започне възможно най-скоро“, посочи кметът.

Той допълни, че от днес в няколко търговски обекта в града, в ски-фабриката, читалището и общината ще бъдат поставени и кутии, в които ще се събират средства за семействата останали без дом след големия пожар. Важното е, че няма пострадали хора при пожара, каза още кметът Хаджиев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене