Запазването на традициите е богатството за децата от село Долно Дряново

С огромен интерес в обединеното училище „Христо Ботев“ в село Долно Дряново, община Гърмен посрещнаха екипа на фондация „Българска памет“. Инициативата „Успешни за България хора, които са пример, от който да се учим“ среща учениците с бивши възпитаници на училището и други успели българи.

“Д-р Милен Врабевски представи седемте стъпки на успеха. Децата по свой начин поставяха въпросите и се интересуваха абсолютно от всичко“, разказа Рахим Арнаудов – учител и председател на сдружение „Неврокоп“, което от години работи с фондацията на д-р Врабевски.

„Богатството е запазването на традициите и точно такива бяха подаръците, които поднесоха на гостите нашите ученици – домашни чорапи, запазени от техните баби“, каза още Рахим Арнаудов и напомни, че в рамките на проекта „От двете страни на границата“, д-р Врабевски финансово подкрепя студиото за рисуване в град Битоля, Северна Македония, където се събират да рисуват деца от 25 страни. От 23 до 30 май предстои да замине и група от България.

В програмата на екипа на фондация „Българска памет“ бе и срещна в град Гоце Делчев с учители и директори на училища и детски градини от региона. „Използвам ефира на Радио Благоевград, за да благодаря на всички колеги. Препълниха залата, което показва, че пътят по който върви д-р Врабевски в отношенията с децата и с колегите, е правилният път“, сподели още Рахим Арнаудов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене