Една година от първа копка на джамията в Господинци

Точно преди една година на 17.03.2022г.с курбан и молитва за успех бе даден старта на градежа на новата джамия в с. Господинци. След 66 години отлагане и чакане, бе дошел денят да се сбъдне една мечта, зародила се в далечната 1958г. Господинци да има храм такъв, какъвто приляга да имат хората, които изповядват ислям.

И днес, една година по-късно, на неравния терен е извисила снага новопостроената джамия със нейния невероятен купол, а скоро ще бъде завършен и втория основен елемент, отличаващ джамията минарето. Стотици хора с благородни сърца от региона дариха средства и материали кой колкото е имал възможност,за да бъде построена джамията от народа за народа, а строители от селото не пестяха сили и цялата джамия бе построена напълно безвъзмезно без да е дадена дори и стотинка за труд. Какъв по-показателен пример за благотворителност от това може да има!?

Джамията е построена, дограмата е поставена, ВиК и канал са готови, до дни ще свърши и ел. инсталацията. Плочките са подсигурени, но и събраните средства се топят и това носи безпокойство в организатори и строители, ще се намерят ли средства и за напред, за да бъде завършена в пълния си блясък джамията.? Ще може ли скоро тя да радва окото на месни и преминаващи по републикански път вярващи, близък ли ще бъде деня, когато ще отвори врати за молитва. Надеждата ни е крепяла и ще ни крепи и за напред.

БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ, които са допринесли дори и с частица за построяването и до този етап, нека Аллах да оцени приноса на всеки един. АМИН.

От кметство Господинци

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене