В Сандански откриха нов резервоар за минерална вода

Новият резервоар с помпена станция за минерална вода бе открит днес от кмета на община Сандански- Кирил Котев и заместник-министъра на околната среда и водите г-жа Атанаска Николова. Той е с вместимост 382 куб. м. и ще събира водните количества от каптиран естествен извор и сондаж от находище на минерална вода „Сандански“.

Кметът Кирил Котев отправи благодарност към Министерството на околната среда и водите, проектантите и изпълнителите за реализацията на новия резервоар. „Ефектът на инвестицията е голям. Новият резервоар ще осигури ефективно използване на този ценен ресурс – минералната вода, съкровището на Сандански“, каза заместник – министър Николова в своето приветствие.

rezervoar_mineralna_voda-2

Вангелия Иванова – директор на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“, също отправи благодарност към всички, които имат принос при реализацията на този важен за курортния град проект. Бъдещата експлоатация на новия подземен резервоар и помпена станция ще спре загубата на минерална вода и ще позволи по-рационалното й използване.

Това ще бъде в полза не само за развитието на СПА туризма, но и за жителите на град Сандански. Стойността на новото съоръжение е 215 176, 72 лв., финансиран със средства от ПУДООС. Цялата площ около резервоара ще бъде озеленена и облагородена отново.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене