АЛПИРИНСКИ СА ШАМПИОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ В ОТБОРНАТА ДИСЦИПЛИНА ПО СКИ-АЛПИНИЗЪМ

На 11 март се проведе държавното първенство по ски-алпинизъм за купа „Мальовица“, организирано от Българска федерация по катерене и алпинизъм. В 29-то му издание, клубът на Банско – „АлПиринСки“, отново е лидер в класирането в дисциплината „Отборно”.

При картотекираните състезатели в категория мъже, двойката на Никола Калистрин и Иван Геров се класира на първо място, увенчавайки се с поредната титла на държавни шампиони. На второ място с вице- шампионска титла е двойката на Виктор Стефанов и Димитър Георгиев, а Антони Диков и Николай Диков се класираха на трето място.

При жените двойката на Ивона Михайлова и Екатерина Осичкина оглави класирането, следвани от двойката на Яница Златева и Елина Хаджиева с второ място.
При некартотекираните състезатели в по-късата дистанция, състезателят на АлПиринСки – Иван Парлапанов донесе още точки за отбора, като се класира на второ място.
Клубът на Банско продължава своята подготовка за следващите стартове от държавния календар, а най-добрият ни състезател – Никола Калистрин ще представи страната на Световната купа по ски-алпинизъм на 18 и 19 март в известния алпийски център – Шладминг, Австрия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене