Неврокопчанин в управлението на Благоевградската болница

Директорът на МБАЛ Благоевград д-р Огнян Митев смени заместника си Александър Костов. Със заповед от днес на мястото на д-р Костов, като зам. шеф „Медицински дейности“ застава Янко Кочев от Гоце Делчев.

Д-р Митев коментира смяната лаконично“ Имам право да избирам с кого да работя, д-р Костов може да продължи да работи в болницата като редови лекар, има места в СПО. Припомняме, че д-р Костов стана зам. шеф на болницата през 2018 година.

Той дойде на шефския пост в МБАЛ от РЗИ Благоевград, където бе шеф на дирекция „Медицински дейности. Престоя му в РЗИ се свърза с гръмките скандали между него и тогавашния директор на инспекцията Лена Павлова. Павлова започна проверка на работата на Костов, който в този период беше и общински съветник в Симитли.

Бе депозиран сигнал до комисията за конфликт на интереси, в който се твърдеше, че Костов не може да съвместява двете длъжности да бъде съветник и директор в РЗИ. Комисията обаче не установи нарушения. Павлова го наказа дисциплинарно за това, че не е подавал заявления за отсъствие от работа, докато е на сесия в Симитли.
Александър Костов бе и кандидат кмет на Симитли и е бил преди време заместник директор на болницата. Връщането му на този пост изненада лекарската гилдия, но директорът Митев е категоричен, че се надява Костов, който е с богат административен опит да помага в управлението на здравното заведение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене