Яребици пред яйценос разселиха в районите си 16 дружинки от ЛРС-Дупница

470 яребици разсели ЛРД -Дупница, на територията на сдружението, обхващащо общините на бившата Дуп­нишка околия. Птиците са пуснати в районите на 16 от 23-те ловни дружинки. Осигурени са от фирма „Сокол-БЛРС” на Националното сдруже­ние.

„Националното ловно-ри­барско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България” осигури по наша заявка 470 яребици за про­летно разселване. Яреби­ците са произведени и отглеждани в стопанството на „Сокол- БЛРС” във Враца и са на възраст пред яйценосе­не – каза ловният специа­лист Кирил Боцев. – На всичките 16 дружинки са дадени по 30 яребици. Ловците бяха уведомени, получиха по график птиците и ги разселили. Това е по­редното пролетно разселва­не на птици, обект на лов, и една от основните дейности на сдружението. Всяка година разселваме прелетен дивеч”,

ЛРС-Дупница планира още едно разселва­не – на диви патици.

„В края на юли или началото на август ще разселим патици. Ще бъдат пуснати в язовир „Дяково” и в река Струма, в районите на дружините от Бобошево и Кочериново”, информират от ръководството на друже­ството.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене