ЕКШЪН в Югозапада! Полицията погна автокрадците в страната! Властта удари автоджамбазите

Прокуратурата, следователи от НСлС и МВР предприеха мащабен удар срещу автокрадците в София, Перник, Варна, Кюстендил и Дупница,нучи Епицентър. бг от свои източници от МВР.

 

Акцията е насочена срещу известни имена от криминалния контингент, които имат висящи дела за автокражби. Рано сутринта от домовете им са изведени около 30 лица, които са съдени и задържани за автокражби.

 

Акцията „Автоджамбази“ е по разпореждане на главния прокурор. Извършват се претърсвания на множество адреси в петте населени места, като обект на интерес са устройства, ползвани от автомафията за отключване и запалване на автомобилите.

 

Органите на реда усилено работят в Перник от сутринта и там се очакват арести. Проверяват се адреси, гаражи, халета и автоморги.

 

Проверяват се домовете на лица, за които има данни, че се занимават с кражби на автомобили. При претърсванията се търси специализиран хардуер, използван за декодиране на заключващите и алармени системи на колите.

Екипи от прокурор, следователи и полиция са влезли и в няколко сервиза в Пернишко, за които се предполага, че са ползвани за разфасоване на крадени в столицата автомобили.

 

Жандермерия има и пред няколко от автокъщите в Дупница.

По неофициална информация действията във Варна са свързани с разбиването на канал за износ на крадени автомобили от страната, които са пласирани в Близкия Изток, Русия и бившите републики от ОНД.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене