ОБЩИНА БАНСКО СЕ ПРЕДСТАВИ НА МЕЖДУНАРОДНИ ИЗЛОЖЕНИЯ В СЪРБИЯ И РУМЪНИЯ

От 23-ти до 26-ти февруари, Община Банско, съвместно с представители на туристическия бизнес, взе участие на две международни туристически изложения.
При засилен интерес, към дестинация Банско, премина 44-то издание на Международното туристическо изложение IFT (Sajam Turizma) в Сърбия, както и Международното туристическо изложение TTR Букурещ, Румъния.

Изложението в Сърбия се определя като най-голямото туристическо събитие на територията на Сърбия и Югоизточна Европа свързано с туристическата индустрия, предназначено както за масовата публика, така и за професионалисти в бранша. Борсата дава възможност за създаване на контакти с бизнес партньори, туристически организации и достигане до нови пазари.
Министърът на туризма д-р Илин Димитров посети българския щанд на International Fair of Tourism (IFT), в който участват представители на туристическия сектор и на общински администрации.
Още от първият ден, интересът на посетителите към щанда на Община Банско бе изключителното голям. Ски-зоната бе във фокуса, като едно от най-големите предимства на града.

Община Банско участва и в изложението TTR Букурещ, Румъния. Изложението е насочено както за професионалисти, така и за масова публика и представя най-новите и интересни туристически предложения от страната и чужбина.
Гост на изложението бе заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева, която подчерта, че Румъния е една от най-важните дестинация за входящ туризъм у нас. Изключителен интерес бе проявен към СПА и уелнес, културен, винен, гурме, ЕКО и селски туризъм.
За периода 1 декември 2022 – 11 февруари 2023г. са отбелязани около 35 хиляди регистрации на румънски туристи в местата за настаняване на територията на България.
От тях 12 хиляди са избрали Банско за ученическа ваканция на децата си и семейна почивка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене