Неврокопска гордост! Топ Преса представя Цвети Касова – новата републиканска шампионка по борба!

Интервюто взе Цветелина ДИМИТРОВА
Неврокопската школа по борба в град Гоце Делчев отново излъчи шампион. Това е чаровната Цвети, която е само на девет годинки и вече има сериозни успехи в спорта след себе си. По този повот посетихме отново спортния клуб, за да разберем повече подробности и емоциите, които талантривото дете изживява след този успех. 

Здравей, Цвети, представи се моля те на нашите читатели, така както ти прецениш: 

Здравейте. Казвам се Цвети Касова и съм на 9 години.  Тренирам борба В ск „ПИРИН 2121“ град Гоце Делчев в категория до 30 кг. Станах републиканска шампионка на турнир в Стара Загора. Борех се с две момичета,първото момиче с което се борех е набор 2012г. –  30кг. Отначало ме водеше, но след това аз обърнах резултата и я туширах. Второто момиче е набор 2013 г.също 30кг. и нея победих. На първата среща мислех, че няма да победя, защото момичето ме водеше, тя беше джудиска, но после я обърнах. След като станах шампионка Станка Златева ме награди с още един медал – купа Станка Златева. Състезанието беше много вълнуващо. Сестра ми също се бореше. Беше много интересно, срещнах се с много приятели. Когато победих моят треньор и близките ми страшно много се зарадваха и те мислеха, че първото момиче ще ме победи, но се оказа, че медала е в моите ръце.

Колко време продължи турнира?

-Турнирът беше четири-пет часа, защото имаше доста срещи. Между това и почивки 30 секунди, а борбата беше четири минути.

Чувстваше ли се добре подготвена за състезанието? Очакваше ли, че ще победиш?

-Много се притеснявах, тъй като ми беше първото републиканско първенство. Не знаех срещу кой излизам и как са подготвени те. Преди време съм ходила и в Германия, но това е било турнир. Тогава аз много се притесних, заболяха ме краката и не можех да се боря добре, затова си мислех, че няма да победя.

Предстои ли ти друг турнир в близкото бъдеще?

-Да, от 8-ми март до 13-ти мартв Англия, а на 18-ти март имаме в Горна Оряховица.

Подготвяш ли се за тях? Какви са очакванията ти за предстоящите турнири?

-Да, подготвям се. Надявам се отново да победя, хубаво е хората да не се отказват и да се опитват да постигат своите мечти.

Благодарим,че прие да дадеш интервю. Моля за твоето послание към читателите на Топ Преса.

-Да не се отказват от нищо, да се борят за постигане на мечтите си, защото ще постигнат това за което са мечтали дори да е след години. Винаги имайте вяра в спорта, който тренирате и никога не се отказвайте.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене