Вижте класирането от мотосъстезанието в Корница

Топ пилотът Теодор Кабакчиев Teodor Kabakchiev Econt се включи в 3-ия кръг на Българския екстремен ендуро BG X-Enduro Championship шампионат „Hard enduro Kornitsa – knockout edition“ HARD ENDURO KORNITSA KNOCKOUT и зарадва публика и състезатели край Корница. Кабакчиев, който се състезава в Световния хард ендуро шампионат, намери време да участва и да спечели Xcros-a в неделния ден, като не успя да се включи в навигацията в събота. Кабакчиев от СК „Екстрийм рейсинг“ с подкрепата на „Еконт“ победи и в Хилклаймб състезанието на директна елминация, като след него останаха Любомир Иванов МСК Препараторите-Горна Малина (също участник в кръг от световното първенство) и Кристиан Петров Кристиан Петров от „Хард Райдърс“ HARD Riders Bulgaria. Надпреварата край селата Корница Село Корница и Брезница предложи доста обрати и истински преживявания на състезателите, след като по време на навигацията атмосферните условия се променяха постоянно – от дъжд, през слънце, градушка на места, пороен дъжд с гръмотевици и мъгли.

В клас Pro победата в този кръг е за Станислав Кирилов с „Gas gas“ от „Мото дружина Банско“ Мото Дружина Банско, който изпревари само с точка в крайното подреждане Любомир Иванов с КТМ от МСК „Препараторите“. Трети при професионалистите стана Атанас Димитров от „Ендуро райдърс Старосел“ с „Honda“. В клас Expert победа записа друг състезател на „Мото дружина Банско“ – Борис Чакъров с КТМ, който завърши с равен брой точки с втория Мартин Петков от СК „Екстрийм рейсинг“ с „Husqvarna“ (по 30), а трети, а трети и четвърти са двама съотборници от НК „Виктори“ – Тихомир Кънов с КТМ и Николай Славов с КТМ, с по 25 точки.
3-та си победа от 3 старта взе Иван Цончев с „Husqvarna“ от „Алба Дамасцена“ МСК Enduro X Alba – Damascena, отново, както и в Стара Загора и Кърнаре, с пълен актив от 40 точки. След него се наредиха Иван Стойчев от СК „Екстрийм рейсинг“ с КТМ и Христо Димитров от „Алба Дамасцена“ МСК с КТМ. При Сеньорите на домашна сцена триумфира Асан Имамов от „Ендуро клуб Корница“ Enduro Club Kornitsa с „GasGas“, който изпревари Георги Дамянов с „Husqvarna“ от „Хард Райдърс“ и Стоян Пачарозов Stoyan Pacharozov с KTM от „Екс ендуро Кърнаре“.
Петя Якова Petya Yakova от „Екс ендуро Кърнаре“ с КТМ е първа при дамите, следвана от Теована Станчева Теована Станчева от „Ендуро клуб Севтополис“ с „Honda“.

Следващият кръг от шампионата е „Хард ендуро Горна Малина“ на 11 и 12 юни.

Крайно класиране BG X-Enduro Championship – Корница 2022:
Pro
1. Станислав Кирилов – „Мото дружина Банско“ – „Gasgas“ – 35 т.
2. Любомир Иванов – МСК „Препараторите“ – КТМ – 34
3. Атанас Димитров – „Ендуро райдърс Старосел“ – „Honda“ – 26
Expert
1. Борис Чакъров – „Мото дружина Банско“ – KTM – 30 т.
2. Мартин Петков – СК „Екстрийм рейсинг“ – „Husqvarna“ – 30
3. Тихомир Кънов – НК „Виктори“ – КТМ – 25
Standart
1. Иван Цончев – „Алба Дамасцена-МСК“ – „Husqvarna“ – 40 т.
2. Иван Стойчев – СК „Екстрийм рейсинг“ – KTM – 32
3. Христо Димитров – „Алба Дамасцена-МСК“ – КТМ – 25
Senior
1. Асан Имамов – „Ендуро клуб Корница“ – „GasGas“ – 37 т.
2. Георги Дамянов – „Хард Райдърс“ – „Husqvarna“ – 32
3. Стоян Пачарозов – „Екс ендуро Кърнаре“ – KTM – 30
Ladies
1. Петя Якова – „Екс ендуро Кърнаре“ – KTM – 40 т.
2. Теована Станчева – „Ендуро клуб Севтополис“ – „Honda“ – 34

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене