Огомен интерес към санирането в Дупница отчитат от общинската администрация

До 10 май тази година е крайният срок за прием на заявления за кандидатстване по програмата за саниране на жилищни сгради в Община Дупница, съобщиха от пресцентъра.

Общината, в партньорство със Сдружения на собствениците на многофамилни жилищни сгради, възнамерява да кандидатства с проектни предложения по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“, Национален план за възстановяване и устойчивост, Компонент 4 „Нисковъглеродна икономика“.

Срокът за кандидатстване по процедурата е 17:00 часа на 31.05. 2023 г.

С оглед необходимото технологично време за подготовка на документите ще приемаме заявления до 17:00 часа на 10 май, посочиха от общината. Кандидатстването е свързано и с разписване на формуляр към проектното предложение, а така също и съгласно Насоките за кандидатстване по процедурата.

Както и по време на първата кампания, когато постигнахме 100-процентова успеваемост на кандидатите, и сега е създадена работна група от представители на общинската администрация в Дупница. Интересът е голям, казаха за БТА от администрацията. Оттам посочиха, че при предишната програма са били санирани общо 24 жилищни сгради. Подготвените документи за втория етап пък бяха над 80.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене