Съветниците в Благоевград отпуснаха 5000 лева за лечението на 51-г. жена

Общинските съветници приеха единодушно предложението за отпускане на еднократна финансова помощ от бюджета на Община Благоевград. С 5000 лева ще се подпомогне лечението на 51-годишната Катя Николова Николова-Димитрова.

Тя е омъжена, има две деца на 31 и 16 години, диагностицирана е с „Остра миелоидна левкемия“. Болестта протича много агресивно. Проведено е лечение в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ в София. След извършени лабораторни изследвания е насочена за консултация с хематолог, вследствие на което е проведен курс на химиотерапия.

Заболяването й се развива твърде бързо, състоянието й към момента е силно влошено. През 10 дни се провеждат курсове на химиотерапия, извършват се вливания, като семейството заплаща и на кръводарители. След консултация с лекари е препоръчано да бъде извършена трансплантация на стволови клетки в Република Турция, която е на стойност 200 000 лева.

Семейството не е в състояние да се справи с тези разходи, поради което е обявена благотворителна кампания за набиране на средства.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене