Куче ухапа дете край Съдебната палата в Благоевград

Дете беше нападнато от куче в центъра на Благоевград. Инцидентът е станал вчера  следобед в района на Съдебната палата. Пострадалото хлапе е закарано веднага от родителите му на преглед. Медици са промили раната и са му били инжекция против тетанус. Напоследък инцидентите в Благоевград с ухапани хора от улични кучета зачестиха.

Преди дни глутница от шест бездомни кучета нападна актьора от благоевградския театър Иван Тодоров, докато се прибирал по главната улица в града, след като оставил дъщеря си в детската градина. Инцидентът стана отново пред сградата на Съдебната палата в Благоевград. Това отново предизвика дискусии сред благоевградчани. Потърпевши от кучешките атаки проведоха среща с кмета Илко Стоянов. Търси се решение на проблема, но има нужда и от законови промени, за да се намери изход от ситуацията. Зачестяват и случаите на отровени кучета, което по никакъв начин не е решение на казуса. Има и образувана прокурорска проверка.

Община Благоевград има изготвен проект за нов кучешки приют, но стойността му е 2,7 милиона лева. Пари обаче няма и затова от кметството пишат писмо след писмо до компетентните институции за финансиранто му. Само така ще се реши проблемът с бездомните кучета в града, но не на 100%. Защото законът предвижда четириногите да се вкарват в приют, където да останат най-много три дни. През това време се кастрират и чипират. След това се връщат в естественото им местообитание – там, откъдето са взети.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене