Студентска изложба се откри в Арт салона на Радио Благоевград

В Арт салона на Радио Благоевград се откри студентска изложба, посветена на предстоящия студентски празник – 8-и декември. Младите автори са студенти във Факултета по изкуствата на Югозападния университет.

IzlojbaЕкспонирани са 33 творби на 20 автора. Представени са всички видове изобразително изкуство – живопис, графика, рисунка, скулптура. Тематично, младите хора са заложили на пейзажа, но това не е случайно, тъй като голяма част от произведенията са сътворени на традиционния за студентите на ЮЗУ пленер в село Ковачевица.

Изложбата бе открита от проф.Георги Драчев и проф.Емил Куков, които оцениха високо нивото на изложбата и споделиха: „Ние обикновено виждаме учебните работи на нашите студенти, но те повече ни изненадват с техните свободни работи, които сътворяват в своите квартири-ателиета.

Изявите на младите художници от Югозападния университет в Арт салона на Радио Благоевград са традиция през месец декември. Това е още една възможност за младите хора да покажат своите творби пред публика, да се съизмерят помежду си. През месец май пък, в Арт салона на медията ни, изложба редят по традиция преподавателите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене