Владимир Москов: Социалната политика на БСП е най-близо до хората и техните нужди

„В момента, когато страната ни е в поредната фаза на тежка и задълбочаваща се политическа криза, когато сме в състояние на икономически проблеми, висока инфлация и горящия до домовете ни военен конфликт, ние от БСП трябва да положим необходимите усилия да си върнем стари и да извоюваме нови позиции в местната власт.” Това заяви кметът на Гоце Делчев и заместник-председател на БСП Владимир Москов пред 50-ия Конгрес на партията.

Той посочи, че политиката на партията, с нейните социални послания и идеи за развитие на икономиката, е най-близо до хората и техните непосредствени нужди в днешната ситуация. „Нашата задача е да ги кажем така, че да бъдат стигнат до тях и да бъдат припознати като единствена алтернатива за излизане от кризата“, допълни социалистът.

Според него резултатите от последните четири парламентарни избори недвусмислено са показали влиянието на местната власт върху представителството в Народното събрание. „През последните 12 години ГЕРБ превърна местната власт, общинските администрации, ръководствата на общинските фирми в изборен актив, мотивиран да възпроизвежда своята властова позиция. Този модел трябва да бъде сменен“, категоричен бе Москов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене