Гранични полицаи на ГКПП „Кулата“ задържаха шофьор на камион, превозвал стоки, имитиращи продукти на защитени търговски марки

Гранични полицаи задържаха на граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кулата“ шофьор със стоки, имитиращи продукти на защитени търговски марки. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Действията са осъществени вчера от екипа по противодействие на контрабандата, нарушенията и престъпленията, свързани с ДДС и вътрешно-общностното придобиване на стоки към ГКПП „Кулата“.

Граничните полицаи са проверили товарен автомобил, влизащ от Гърция, управляван от 47-годишен мъж от Пазарджик. Според представените от шофьора документи в камиона се превозвани кашони с играчки.

В рамките на извършения контрол, зад тапа от няколко кашона с играчки, граничните полицаи установили стоки, за които има съмнения, че имитират защитени търговски марки – общо 314 кашона.

Шофьорът е задържан. Уведомен е дежурен прокурор, по случая е заведено досъдебно производство по описа на ГПУ-Петрич.

През изминалия ден през ГКПП „Кулата“ са преминали 2163 товарни превозни средства, показва справка на сайта на Агенция „Митници“. От тях 645 са влезли в страната, а 729 са напуснали.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене