Младите футболни звезди, които изгряха на световното в Катар 2022

Бъдещето на футбола е в сигурни ръце със следващото поколение звезди, които се наложиха след световното първенство в Катар 2022 година.

Енцо Фернандес – След вълнуващ турнир, в който той перфектно управлява халфовата линия на Аржентина с умения и решителност, аржентинецът Енцо Фернандес беше обявен за най-добър млад играч на Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар.

21-годишният играч, който се играе за Бенфика и представлява интерес за много от най-добрите клубни отбори в света, завърши турнира с медал на победител, той беше една от многото пробивни звезди на турнира, които са достатъчно млади, за да продължат да играят и да ни радват за повече от десетилетие напред.

Гонсало Рамос от Португалия, също на 21 години, направи категоричното си представяне на Световното първенство по футбол, отбелязвайки хеттрик при победата на страната му с 6-1 над Швейцария на 16-финалите.

Джуд Белингам – Англия също има нова звезда с която да се гордее. След като Джуд Белингам от Борусия Дортмунд от халфовата линия се оказа жизнено важен за пътя им към четвъртфиналите. Белингам, който е само на 19, е ухажван от отбори като Реал Мадрид и Пари Сен Жермен.

Орелиен Чуамени – Друг млад играч, който имаше изключително представяне на турнира е французинът Орелиен Чуамени. Той вкара страхотен гол срещу Англия в четвъртините и се оказа способен заместник на контузения Н’Голо Канте в сърцето на халфовата линия на своята нация.

Но това бяха само някои от младите звезди, които доказаха, че бъдещето на футбола ще остане светло, когато играчи като Роналдо и Меси най-накрая събуят обувките си. Германецът Джамал Мусиала (19), англичанинът Букайо Сака (21), испанецът Педри (20) и бразилецът Винисиус младши (22) са само някои от другите играчи, които може да се борят за титлата най-добър играч в света в бъдеще.

И как да не отворим темата за Мбапе, който е на 23 и е в своя футболен разцвет, а вече е два пъти финалист на Световното първенство и веднъж победител.

Мбапе е на път да стане рекордьор на Световното първенство. Никога играч не е вкарал хеттрик на финала на Световно първенство и отбора да не се класира първи. Но Килиан Мбапе, който стана едва вторият играч в историята, вкарал три гола в решаващия за титлата мач на Световно първенство, сега държи този рекорд, след като Франция загуби от дузпи с Аржентина.

Това беше жесток завършек на един отличен турнир за 23-годишния Мбапе, който вече има 12 гола само в два турнира от Световната купа, и това го прави шестият най-резултатен голмайстор в историята на футбола.

Той напусна турнира, като спечели Златната обувка след осем гола. Със сигурност за този френски феномен Мбапе ще се говори по същия начин, както за и за други велики играчи като Меси и Кристиано Роналдо.

И докато Катар завърши с разбито сърце за Мбапе, това няма да е последното, което чуваме за този специален талант, и той ще има възможността да достигне още три турнира от Световната купа, преди да достигне възрастта на своя клубен съотборник и носител на Златната топка за 2022 г. Меси.

Всички фенове обичат да носят с гордост футболни фланелки, спортни анцузи, обувки и други аксесоари на техните любими отбори или на футболистите, които те харесват. Удобството на онлайн пазаруването е, че от комфорта на своя дом или офис можете да посетите този професионален футболен магазин и да закупите това, което ви е необходимо на много добра цена.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене