Работодатели от Брезница и Благоевград бяха отличени на форума „Работодател на годината 2022” на Агенцията по заетостта

Изпълнителният директор на Агенция по заетостта Смилен Вълов откри вчера 19-ото издание на традиционния годишен форум на институцията – „Работодател на годината 2022”, на който бяха отличени 15 работодатели от цялата страна. Като домакин на събитието Смилен Вълов приветства всички гости и заяви, че Агенцията ще продължи да осигурява условия за висока заетост, с особено внимание към групите в неравностойно положение на пазара на труда, ще продължи да активира повече неактивни лица, за да се включат в трудовия процес и ще подкрепя младежите, за да правят информиран преход от образование в заетост.

Наградите на отличените работодатели връчиха служебният заместник-министър председател по социалните политики и служебен министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров, председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика към Народното събрание Георги Гьоков, заместник-министрите на труда и социалната политика проф. Емил Мингов, Наталия Ефремова, Надя Клисурска, председателят на Икономически и социален съвет Зорница Русинова и председателят на Държавна агенция за бежанците Мариана Тошева.

За региона на Благоевград:

– „Пирин Трейдинг“ ЕООД, с. Брезница, община Гоце Делчев. Работодателят е производител на дамско и мъжко облекло. Той започва работа през 2008 г. с 59 наети лица, а към месец септември 2022 г. числеността на персонала е вече 116. През годината е устроил на работа 20 безработни, като 8 от тях са от уязвимите групи. Фирмата често се включва в информационни кампании, трудови борси и др. събития, организирани от местното бюро по труда.

-„Профес-консулт“ ЕООД, подкрепен от бюрото по труда в Благоевград. Работодателят е от сферата на почистването и ползва услугите на бюрото по труда в Благоевград повече от 10 години. Активираното лице е дама с основно образование, без професионална квалификация, която сама отглежда дете на 5 години. Тя е извън трудовия пазар от около 6 месеца. Бюрото по труда в Благоевград успява да я активира чрез информационните събития по проект „Готови за работа” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Резултатът е регистрация в бюрото по труда и много скоро след това започване на работа. От бюрото по труда включват жената в услугата „Консултация и менторство след започване на работа“, в която и работодателят активно участва.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене