ПП прецакаха ДБ, не жена, а този бивш министър ще е кандидат за премиер

От формацията ще предложат кабинет на малцинството с „Демократична България“, като в проектокабинета им ще има кадри и на ПП, и на ДБ

Николай Денков ще е кандидатът за премиер на „Продължаваме промяната“. Това твърдят БНТ, bTV и  Нова телевизия, като се позовават на свои източници в партията.

От формацията ще предложат кабинет на малцинството с „Демократична България“, като в проектокабинета им ще има кадри и на ПП, и на ДБ. Очаква се номинацията му да бъде обявена на пресконференция днес следобед.

БЛИЦ припомня, че вчера ПП изпратиха на всички парламентарни групи писмо с покана за среща и изброени приоритети, които да бъдат гаранция за съставяне на редовен кабинет с втория мандат.

На снимката: Николай Денков

В Народното събрание днес ще има председателски съвет, на който ще се проведе такава среща и ще стане ясно кои формации биха подкрепили мандата на „Продължаваме Промяната“.

След като кабинетът „Габровски“ беше отхвърлен от Народното събрание, предстои връчването на втория мандат на „Продължаваме промяната“. Втората по големина политическа сила обяви, че ще предложи кабинет на малцинството заедно с „Демократична България“.

„Преди месец казахме, че за да е успешно едно правителство, трябва да се приемат законодателни актове, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, съдебната реформа, промени в службите и бюджета“, посочи съпредседателят на ПП Асен Василев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене