Само в Топ Преса! Чаровната народна певица Фатме Кальор: Не аз избрах фолклора, той избра мен!

За мен е чест и удоволствие да представя една млада, чаровна дама с уникален талант и перфекционизъм на сцена. Фатме Кальор е на 18 години родена е в гоцеделчевското село Бразница. Тя  не спира да показва и доказва на хората,че музиката е в сърцето и.

Здравей Фатме, благодаря ти, че прие да дадеш интервю пред читателите на Топ Преса.Разкажи ни от колко време си любител на Фолклора…от колко време пееш?

-Здравейте, благодаря за поканата, за мен е удоволствие на бъда част от обществото на Топ Преса. В моето село, Брезница, фолклора е част от ежедневието на хората, отгледани сме с народната музика, самата аз от 4-годишна, започнах да проявявам интерес към тази музика. Тук бих искала да благодаря на човека, който откри моя талант и благодарение на който, аз за пръв път излязох на сцената, едва 4 – годишна, а именно Сале Сайдиева, която беше и все още е медицинска сестра в детската градина и продължава да открива талантите на село Брезница.

Коя е първата песен която изпълни и къде?

– „ Брала мома дзамбак в градина“ беше първата песен, която изпълних на сцената в село Брезница, като сега подготвям нова песен, която ще излезе много скоро, надявам се, да се хареса на моите слушатели.

С този феноменален глас ти можеше да предпочетеш може би друг стил музика, например Поп, Джаз.., защо отдаде таланта си на фолклора?

– Това е въпрос, на който не мога да отговоря. Бих казала, че не изпълнителя избира стила музика, който ще пее, а точно обратното. В моето семейство, почти всички пеят и са носители на фолклорната музика, като започна от моите баби, та до мен.

Кой е твоят идол от който черпиш вдъхновение, от който взимаш пример и на който се възхищаваш?

-Няма конкретен човек, който да идолизирам. Възхищава се на всички изпълнители, независимо от стилът им на пеене.

-Участвала ли си в конкурси и фестивали, печелила ли си грамоти и медали.. и на кое място си била класирана?

– Участвала съм в доста международни фестивали, конкурси за народно пеене, също така взех участие в състезанието „Звезди в радиото“ организирано от радио Благоевград, където спечелих първа награда, което беше професионален звукозапис на песента „ Излел е Дельо хайдутин“, която беше избрана от МОН като подарък за всички участници в Детската Евровизия 2015 г.- диск със студиен запис на песента.

Няма налично описание.

Ти си младо и талантливо момиче и съм убедена, че имаш своите планове и цели в живота за кариера, учиш ли някъде, смяташ ли да градиш кариера с пеене или мислиш да работиш в друга сфера и да я съчетаваш с пеене?

-В момента уча в ЮЗУ „ Неофит Рилски“ гр. Благоевград, музика за мен винаги е била хоби и ще остане такова, не смятам да се занимавам професионално с музика и да градя кариера, поне на този етап от моя живот, за в бъдеще не се знае нищо.

Благодаря ти от сърце, че прие да дадеш интервю пред многобройната ни аудитория. Моля да отправиш послание към читателите на Топ Преса.

-Моето послание към читателите е, да запазят всичко българско в себе си и никога да не забравят своя корен

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене