Мария Габриел поиска бизнесът да спре рекламите за сайтове за фалшиви новини

Рекламната индустрия трябва да се случи в борбата срещу дезинформацията.Това коментира пред Канал 3 еврокомисарят ни Мария Габриел. По думите й от този месец ще заработи европейска обсерватория за цифрови медии. Тя ще има за цел да изследва тенденции по-бързо и да налага санкции за фалшива информация.

Идеята й за участието на рекламната индустрия е да има съзнанието и културата да не дава рекламни бюджети на рискови сайтове. Тя каза, че вярва в ролята на образованието и медийната грамотност, защото сега младите хора не разпознават фалшивите новини.

По отношение на европейския облик на страната ни Мария Габрил отбеляза, че сме позиционирани много добре в една важна ситуация – вървим към еврозоната и това е благодарение на премиера. В Европа се чува, че България уверено върви по своя път, каза тя. Отстояваме кохезионната политика, земеделие и иновации. Сега и в плана за възстановяване сме позиционирани да получим най-много.
Новите технологии носят позитив в образованието, но не заместват човека и живия контакт, коментира Габриел образованието по време на коронавируса. Новите технологии могат да се използват за интерактивност, но не заместват реалното училище. Трябва да се продължи за свързаност и оборудване.
Отстояваме кохезия, земеделие и иновации. Сега и в плана за възстановяване сме позиционирани да получим най-много.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене