Андрей Новаков: ГЕРБ продължава инвестициите в образованието, за да има добра училищна база и възможности за развитие на учениците

ГЕРБ се ангажира да продължи инвестициите в образованието, за да има добра училищна база, възможности за развитие на учениците, като продължи изграждането на нови физкултурни салони и спортни площадки във всяко училище. Това каза областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Анрей Новаков по време на обиколката си в села от община Сатовча.

 

Заедно с кадидатите за народни представители на ГЕРБ в Благоевградска област Александър Мацурев, д-р Емил Тончев, Николай Джингаров и Александър Петков и областния секретар Даниела Савеклиева те посетиха училищата в селата Кочан, Осина Сатовча и Плетена.

 

Едно от най-големите учебни заведения в общината – СУ ,,Хр. Смиренски“ в село Кочан, е реновирано с финансиране от Министерство на образованието и науката на стойност 150 000 лв. Изграден е и нов физкултурен салон на стойност 350 000 лв., отпуснати от правителството на Бойко Борисов с постановление на Министерския съвет. Близо 300 ученици от 1 до 12 клас ще могат активно да спортуват в новоизграденото спортно съоръжение.

 

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ  видяха и спортната площадка на СУ „Св.Св. Кирил и Методий” в Сатовча изградена с осигурено в размер на 120 000 лв. финансиране от МОН. Те посетиха и защитеното начално училище „Васил Левски” в село Осина напълно ремонтирано и санирано.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене