Зимният турнир за купа „Гоце Делчев“ стартира в „Неврокоп арена“

Вчера в в 18:00 ч., в спортна зала „Неврокоп Арена“ в Гоце Делчев стартира зимния турнир за аматьори на малки вратички за купа „Гоце Делчев“. Първоначално, турнирът замислен като общински, постепенно в годините прерасна в регионален, като в него вече се включват отбори от четирите общини на бившата Неврокопска околия.

Тази година интересът бе огромен. Вместо предвидените 24, 32 отбора изявиха желание да участват в популярния турнир по футбол което го прави най-големия организиран през годините. Осемте отбора над от предвиденото наложи промяна на графика на мачовете. Отборите са разпределени на осем групи от по четири отбора. Футболът на малки вратички ще се играе на две полувремена по 15 минути без почивка между тях. За фазата на директните елиминации ще се класират първите два отбора от всяка група, които ще бъдат разпределени по предварително изготвена схема.

Турнирът ще продължи до 25 декември(петък) когато ще бъде излъчен победителят в тазгодишното зимно състезание за купа „Гоце Делчев. Срещите започват всяка вечер от 18:00 в зала „Неврокоп арена“. Целта на общината да подкрепя турнирът е, да провокира здравословен живот у младите хора чрез повдигане на спортния дух чрез най-популярната игра, футбола.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене